LENTOPALLON SÄÄNNÖT

LIIMANESTO VAI KESKIMMÄINEN LIIMA?

“Voiko ihanampi päivä alkaa kuin kun kuulet tuon punavalkoisen äänen?” Klassinen # @ * € ja raapaisu tervehti aamulla saliin astuessa, kun Salon alkuperäinen Toni Flink, RedBulliksi tituleerattu Toni Flink, ilahdutti salin AV-tekniikkaa. Viime kauden joukkueen kakkoskomentaja oli jo aamulla liekeissä, kun kopissa oli selostus ilman mikrofonia. Ilman huikeaa kuulutusta kauden päätös olisi ollut turha! Ja jälleen kerran Juhan ansiosta se vain parani päivän mittaan.

Mutta, no, eihän se nyt niin iso juttu ole. Pelirakenne oli seuraava: kaksi kolmen joukkueen alkusarjaa, joista ensimmäinen ja toinen joukkue pelasivat välierissä ja kolmas joukkue viidennestä ja kuudennesta sijasta. Välierien voittajat pelaavat suuressa finaalissa, kun taas häviäjät taistelevat pronssimitalista tutummassa makkarafinaalissa.

Alku oli murhaava. Käytännössä tuhosimme vastustajan vastaanoton, koska syöttömme oli jäänyt edellisen pelin moodiin. Jokainen, joka ymmärtää tätä peliä, tietää, että sen voittaminen on sen jälkeen lähes mahdotonta. Ensimmäinen erä taputettiin hyvin nopeasti, ja kaikki kentällä olijat täyttivät erinomaisesti paikkansa, joten olimme omalla puolellamme kenttää;).

Toinen erä alleviivasi sitä, että on päästävä hyvään alkuun. Jos me pelataan mitä tahansa, ihminen pelaa, eikä siitä tule hyvää svingiä. Toisaalta alku meni kaikin puolin täsmälleen päinvastoin kuin oli sovittu. Kunnes tämän pelin ehdoton nimi astui syöttökulmaan, peli kulki tasaiseen tahtiin noin 20 pisteen ajan. Mutta onneksi tuo pätkä ei kestänyt kovin pitkään. Arska käytti raskaita ja äärimmäisen varmoja hyppyreitä, joiden avulla voitimme sarjan ja pelin 2-0.

Ryhmävoittajan hymy on helppo saada. Pelin jälkeen kasattiin kasaan ja siirryttiin Kauhavan Ilmasotakoulun saliin odottamaan välieräottelua KaW:ta vastaan, kiitos Hell’s Kitchenin aterioiden.

Puijon ja Vilppulan sekä Vammalan ja Sammon välierien jälkeen saavuttiin ajoissa finaalikierrokselle. Ensimmäinen ryhmä sai hermostuneen alun, mikä saattoi johtua jälleen kerran uudesta salista. Alkulämmittelyn aikana etsittiin myös Vammalan lääkekassia, joka auttoi plasmojen sekoittamisessa. Mitä tabuja pussissa oli, kun sitä pidettiin valtiosalaisuutena?

Joka tapauksessa, alkuun roiskittiin syötöt kentän rajojen yli, aivan urakalla. Ne, jotka pääsivät pellon sisälle, Wisan pojat palauttivat onnistuneesti alueemme. Vähitellen aloimme kuitenkin tuottaa hommaa aamukuvioihin, ja pallo kerrallaan rymisteli takaisin peliin lattiatasolta, ja syöttökin alkoi toimia. Erä huipentui Köntsän huikeaan yksilösuoritukseen. Hän luki vastustajan passaripeliä kuin kirjaa ja nappasi keskikenttäkumppaninsa Mikko Karjarinnan edellisestä bravuuripaikastaan. Lisäksi muutama riitaisa pallonriisto nousi ratsastajiksi, ja tuomiot heilahtelivat kaverin eduksi-erän kotietu ja puolenvaihto.